Suggesties Campagne 2019 – Week van de Dialoog

Speelse Opties voor Nijmegen in Dialoog?


do 30/10 – Training (gratis) voor Dialoogbegeleiders (m/v)
2 sessies: 1x in de ochtend, 1x in de middag; locatie bij ITH (?) of  Zaal 7 van LUX (?) afhankelijk van de aanmeldingen van dialoogbegeleiders


vr 01/11 – Speelt NEC deze avond thuis?
Gaan de Supporters in Dialoog?

Stel je voor… een bus(je) vol supporters van de tegenstander komt enkele uren voor de aanvang van de wedstrijd naar Nijmegen en gaan met elkaar in dialoog over het landelijke thema of over bijvoorbeeld – “vredig samen” (thema 2018) naar voetbal kijken. Wat betekent dat voor een NEC’er? En wat betekent dat voor een supporter van de tegenpartij?
Welke organisatie of bedrijf biedt deze lefgozers en stoere meiden een maaltijd aan? En durft de clubleiding van NEC het aan ze ook nog samen in een vak te zetten, om vredig samen de wedstrijd te bekijken, als vrienden van een mooie voetbasport? Droom of werkelijkheid?


za 02/11 – Allerzielen
In dialoog door lotgenoten met elkaar over de betekenis van degene die recent naast jou is weggevallen? Hoe ervaart de ander een verlies? Wat zou je willen vragen?


zo 03/11 – naamdag Hubertus – Hubert Bruls in Dialoog?
De heilige Hubertus van Luik  (655-727) was de laatste Bisschop van Maastricht en de eerste van Luik. Naar deze persoon is de naamdag van 3 november vernoemd. Sluit onze Burgemeester Hubert Bruls dit jaar aan bij Nijmegen in Dialoog? Aan tafel met naamgenoten? Samen met Hoebeer, Hubb, Hubert, Hubertha, Hubertina, Hubertine, Hubrecht, Howard, Huib, Huibert, Huibrecht, Huub en  Huybert. What’s in a name? Vertel het aan elkaar!


ma 04/11 – Horeca in Dialoog?
De uitbaters of personeel van vele Nijmeegse café’s die in het weekend geopend zijn, genieten op maandag van hun rust. Of gaan ze in 2019 juist met elkaar in gesprek? Hoe was jouw weekend? Wat wil je weten van je vakbroeders? Wie wil je nu eens aan jouw stamtafel?


di 05/11 – De 11e Dag van de Dialoog in Nijmegen
Dé jaarlijkse dag waarop Nijmegen in Dialoog in 2009 begon: vol dialoog-gesprekken, op verschillende locaties, verspreid door de stad, meestal georganiseerd door de echte liefhebbers van de dialoog, vaak met een specifieke variant op het jaarlijkse thema én met een doelgroep.


wo 06/11 – Samengestelde Gezinnen in Dialoog?
In ons land is 10 % van alle gezinnen een samengesteld gezin. Maar liefst twee derde van de beginnend samengestelde gezinnen is na 5 jaar alweer uit elkaar. Samengestelde gezinnen kennen een andere interpersoonlijke dynamiek en andere uitdagingen dan kerngezinnen. Inzicht in deze dynamiek, en weten hoe hiermee om te gaan, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welslagen van deze samenlevingsvorm. Het Instituut voor Toegepaste Haptonomie organiseert jaarlijks een lezing in deze periode. Doet zij mee?


do 07/11 – Verzoenende Russen in Dialoog?
Op 7 november viert men in Rusland de Dag van Verzoening en Samenwerking. De Russiche bewoners in Nijmegen kunnen deze dag ook vieren door samen in dialoog te gaan en zich laten inspireren door aan de dialoogtafel de bron van samenwerking en verzoening te vinden. Welke Nijmeegse Rus organiseert deze tafel(s) op 7 november?


vr 08/11 – Stralende Beroepen in Dialoog
De Dag van de Stralende Beroepen wordt op 8 november gevierd in het hele land binnen ziekenhuizen, diagnostische centra, screeningscentra, bestralingscentra en opleidingen. Ook bij Radboud en CWZ? Wat wil je weten van de specialisten die dagelijks met straling werken?


za 09/11 – InScience – LUX in Dialoog?
Van woensdag 6 t/m zondag 10 november vindt de vierde editie plaats van InScience – Dutch International Science Film Festival. InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en kunst.
De LUX-debatten zijn bekend… doch heeft LUX dit jaar ook tijd voor een dialoog?


zo 10/11 – Mantelzorgers in Dialoog
Landelijk wordt op 10 november de Dag van de Mantelzorg gevierd. Ook in Nijmegen? Gaan de mantelzorgers dit jaar in dialoog? Een wens die er al jaren ligt!


Er is op dit moment (2019 week 01) nog niets georganiseerd voor de Week va nde Dialoog in week 45 , doch indien het wil gaan bestaan, groeit het uit tot een boeiend aantal tafels. Om Nijmegen in Dialoog weer op de kaart te zetten. Met nieuw elan! Wie gaat op zoek naar ruimten? Wie informeert zijn/haar netwerk? Zie ook de mogelijkheden van adverteren op de wijkwebsites.


Afsluiting van 11e Nijmegen in Dialoog!
wie wordt in 2019 de sponsor?

01-01-2019 8:00 am · 0 comments