wat levert het me op?

in 2012

Wat het oplevert?

Voor mij was dat een heel bijzonder gevoel. De prettige geur en kleur van het dialooggesprek heeft nog weken om mij heen gehangen. Het leverde mij een glimlach op, uit dankbaarheid. Ik heb me erkend gevoeld, niet afgewezen. En ik heb een ander niet afgewezen, alles kon met elkaar gedeeld worden en ook gedroomd en gedaan. Het was puur goud!

Het is heel plezierig om met 100% aandacht en met respect en gevoel naar een ander te luisteren. Zonder daarbij iets te hoeven vinden of te zeggen. Dat geeft de verteller aan tafel een veilig gevoel. Zo heb ik dat mee gemaakt bij mijn eerste dialooggesprek, november 2011 aan de Hatertseweg. Het thema vorig jaar was “Nijmegen opent haar deuren”. Het kennismaken was speels en ging aan de hand van de inhoud of detail van een sleutelbos, met onverwachte reacties! En het thema hielp enorm om met elkaar over ‘soortgelijke zaken’ te praten. Voor wie open ik mijn deuren? Mijn dialoogpartners hielpen mij, door stil te luisteren en enkel te vragen, daar meer dan open over te zijn. Zonder enig commentaar. Pure liefde. Alleen al daarom zou je moeten gaan!

17-10-2012 2:53 am · 0 comments

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: