november 2009

De gehele organisatie wil graag iedereen bedanken voor een fantastische Nijmegen in Dialoog 2009! Met hulp van enthousiaste meebouwers, tientallen betrokken partners en natuurlijk alle gespreksleiders en deelnemers gaat 5 november 2009 de boeken in als een zeer geslaagde eerste editie van Nijmegen in Dialoog. Het is gelukt zonder geld, maar zou nooit gelukt zijn zonder alle bijdragen, van zeer klein tot zeer groot. Erg fijn dat we dit met z’n allen van de grond hebben gekregen!

Hoe nu verder?

Uiteraard willen we graag iedereen op de hoogte houden van hoe allemaal is gegaan en wat we hierna willen doen. Er zijn nu al weer vele nieuwe plannen en wensen, we hebben stapels enquêteformulieren te verwerken en ook vanuit de dialoogtafels gaat menig initiatief gestart worden.

Graag willen wij deze website zo snel mogelijk gaan bijwerken met foto’s, filmpjes en jullie reacties. Momenteel zijn wij al het materiaal aan het verzamelen zodat we een mooie compilatie online kunnen zetten. Daarnaast willen we verzoeken zoveel mogelijk reacties te plaatsen op de pagina die we daarvoor opzetten. Wij blijven uiteraard graag op de hoogte van initiatieven die door de dialogen ontstaan en kunnen misschien zelfs ondersteunen bij de realisatie.

Wij hopen dat iedereen net zo genoten heeft als wij en ook volgend jaar weer met alle Nijmegenaren in Dialoog wil gaan. Daarom hebben wij nu alvast een formulier online gezet voor aanmelding Nijmegen in Dialoog 2010, zodat wij je ook per e-mail op de hoogte kunnen houden.

Bedankt allemaal voor een fantastische dialoog!

Team Nijmegen in Dialoog

07/11/2009 22:31 pm · 0 comments

We zijn begonnen!

by Linus on 05/11/2009

in 2009

zi6_03242

Met ruim 150 aanmeldingen en meer dan 20 tafels verspreid over de stad zijn we vandaag vol goede moed begonnen aan Nijmegen in Dialoog. Bij voorbaat kunnen we zeggen dat in ieder geval de organisatie een groot succes is: dankzij tientallen organisaties, meebouwers, partners, tafelorganisatoren en gespreksleiders is het ons gelukt deze dag op te zetten zonder dat er ook maar één euro binnen de organisatie omging.

Ben je vandaag gespreksleider, deelnemer of organisator, en heb je vragen? Je kan de hele dag bellen met Nijmegen in Dialoog via Michel Groenenstijn op 06 – 180 514 39. Bij geen gehoor, wacht even tot je wordt teruggebeld of probeer het even later nog een keer.

We wensen iedereen vandaag een geweldig mooie dag toe met veel leuke en inspirerende ontmoetingen!

Team Nijmegen in Dialoog

05/11/2009 10:27 am · 0 comments

Net voor aanvang van de grote dag, begint Nijmegen in Dialoog steeds meer bekendheid te krijgen. Nils heeft zojuist een radio-interview gegeven voor Nijmegen1 Radio Lees dit bericht »

04/11/2009 21:21 pm · 0 comments


Rabobank wil dat er zoveel mogelijk mensen in dialoog gaan. Bekijk het filmpje en zie hoe ze -naast het doneren van pennen en blocnotes- bijdragen aan de dag van de dialoog in Nijmegen…

04/11/2009 15:21 pm · 1 comment

veer1

Morgen is het zover in Nijmegen gaan aan 21 tafels mensen met elkaar in dialoog over het thema Thuis in Nijmegen. Er komen nog steeds aanmeldingen binnen, maar ook ideeën van mensen die mee willen bouwen aan het succes van deze dag. Lees dit bericht »

04/11/2009 11:08 am · 0 comments

Regionaal Archief Nijmegen inspireert deelnemers

november 3, 2009

“Hoe kunnen we Thuis in Nijmegen illustreren aan de hand van afbeeldingen?” vroeg ik aan Ernest Verhees van het Regionaal Archief Nijmegen. “O, dat is gemakkelijk. Als je oude kaarten ophangt

Read the full article →

Smaakrijk Lunch, Dialoog & Zo

november 3, 2009

Toen de flyerbrigade van Nijmegen in Dialoog even uitrustte voor een heerlijk zelfgebakken broodje en vers sapje bij Smaakrijk Lunch & Zo zag eigenaar/barista/broodjeskoning Ilja Donderwinkel de flyers en werd hij meteen nieuwsgierig.

Read the full article →

Pro Art ondersteunt Toms Schilderkunst én Dialoog

november 3, 2009

Robert van Pro Art hoorde van de Dag van de Dialoog en dacht: “Ik wil meedoen.” Nadat bleek dat we geen wol, kurk, olieverf of penselen nodig hadden, bood hij een paar schildersezels aan. Dat komt goed uit, want kunstschilder Tom Oude Vrielink heeft net drie doeken gemaakt over het thema
Read More →

Read the full article →

Week van Dialoog gestart! 12.000 deelnemers aan 1250 tafels

november 3, 2009

Gesprekken in onder meer de trein, de supermarkt en de gevangenis Gisteren, 2 november 2009, is om 14.00 uur de Nationale Week van de Dialoog van start gegaan met een dialoogtafel bij Albert Heijn in Schiedam. Tot en met 8 november zullen in 45 gemeenten zo’n 12.000 mensen aan 1250
Read More →

Read the full article →

Peeze steunt Nijmegen in Dialoog en Fair Koffie Break

november 2, 2009

Deze week is de Fair Koffie Break. In september werd in Duitsland een nieuw wereldrecord fairtrade koffiebreaks gevestigd. 120.566 mensen dronken in hun pauzes een kop fairtrade koffie,thee of sap.

Read the full article →

Wim Rip, interimtrainer NEC: ‘Altijd samen blijven praten’

november 2, 2009

Eén van de vragen die donderdag centraal staat tijdens de Dag van de Dialoog is: ‘Wat betekent thuis in Nijmegen voor jou?’ Wim Rip, interimtrainer van N.E.C. geeft vast zíjn antwoord op deze dialoogvraag.

Read the full article →

‘Yes! Nimwegen, mijn city!’

november 2, 2009

‘En wat betekent thuis nou foo jóu?’ aldus Nijmeegse Annie in het spotje dat nu volop in roulatie is op Nijmegen1 Radio, 107.8 FM. Beluister hierboven het spotje op YouTube of download/beluister het spotje in MP3-formaat.

Read the full article →