mei 2010

We hebben in Nederland last van teveel maar het ligt op de verkeerd plaats onbenut te wezen. Door het verbinden van dit teveel kunnen zaken die als losse delen waardeloos lijken weer waardevol worden.
Nijmegen in Dialoog gaat over het creëren van verbinding. Nijmegen in Dialoog wordt georganiseerd zonder dat er geld in omgaat, door gebruik te maken van dit teveel en zo nieuwe waarde te creëren. Om daadwerkelijk te laten zie hoe waarde ontstaat door het leggen van nieuwe verbindingen  zullen we in Nijmegen een tafel bouwen van resthout.

resthout

Iedereen heeft wel ergens een stukje hout liggen waar hij niks meer aan heeft. Als je al die stukjes met elkaar verbind  kan je er een mooie tafel van maken. In de Bronsgeeststraat in Nijmegen hebben we alle bewoners gevraagd een stukje hout wat ze over hebben bij te dragen als onderdeel van de eerste sociale overwaarde dialoog tafel.

Vrijdag 28 mei wordt dit hout ingezameld, om er daarna met behulp van Gerrit Snijders Meubelmakerij een tafel van te bouwen. Aan deze tafel zullen we op 3 november 2010 een mooie dialoog organiseren. Uiteraard komen de bouwtekeningen en vorderingen van de tafel ook online zodat iedereen die ook een sociale overwaarde tafel wil bouwen dit gewoon kan doen.

We hopen dat er op deze manier veel dialoogtafels verdeeld over Nederland gebouw zullen worden.

28/05/2010 17:17 pm · 1 comment