Buren in Dialoog

30-10-2013

Buren in Dialoog laat zich in 2013 zien in
– Nijmegen Oost / via locale site community mijn buurtje
– Nijmegen Noord / via locale site + FB Group Noorderstroom.

Doe je mee? Met ‘Buren in Dialoog’ Noorderstroom in Dialoog? Dat kan tijdens de nationale Week van de Dialoog van 4-10 november of specifiek op de historisch Dag van de Dialoog op 5 november!

Hoe het werkt? Je krijgt een pdf waarin je in 3 velden van ‘tekstballonnen’ de A4-aankondiging van een dialoogtafel voor “Buren in Dialoog’ kan doen. Dat kan je printen. Voor achter het raam of op het prikbord van school, kantine of bieb. Daarmee wordt het community project ‘Buren in Dialoog’  goed zichtbaar.

Je biedt je daarbij aan voor ‘Buren in Dialoog’ als
a) #organisator, met een ruimte en tafel(s) en stoelen
b) #gastheer of #gastvrouw die mensen uitnodigt – life, telefoon, sms, e-mail, of social media – en/of een plaats biedt tot 6-8 stoelen per tafel
c) #begeleider die aan tafel de taak op zich neem de (nationale) methode te volgen en daartoe een verplichte training (3 uur) krijgt/volgt
d) #deelnemer die graag aanschuift en gaat genieten wat de dialoog gaat brengen.
Je kunt 1 rol nemen of alle 4. Jij maakt Buren in Dialoog!

Wat levert het op? Veel! Je komt in contact met buurtbewoners. Dat is belangrijk voor een buurt of wijk. Een dialoogtafel daarbij, niet gevoed vanuit discussie of debat, brengt empathie, verrijkt je geest, verfrist en inspireert. Een dialoog maakt een verbeeldingskracht vrij voor een ruimer bewustzijn dat brengt tot ‘collective thinking, collective feeling & collective being’. Dat is een magische ervaring! Ideaal voor de groei van een community als Noorderstroom in Nijmegen Noord.

Wat moet je er voor doen? Weinig! Aan de dialoogtafel ga je niet in debat of discussie. Je toont respect voor de ander en luistert naar de antwoorden die ieder ander geeft op de vragen tijdens de 3 ronden – over het delen van de ervaringen, de dromen en de acties die daarvoor nodig zijn – worden gesteld. .

Dit project en experiment wordt gestimuleerd door Nijmeghe nin Dialoog en is ter gelegenheid van de viering van het 1e lustrum van de Dag van de Dialoog in Nijmegen. Met wellicht een jaarlijks vervolg tijdens de natonale week van de Dialoog. Het is verstandig – in afwijking van de oproep voor de ‘algemene deelname’ aan de Dag van de Dialoog de Faceboekgroep van de eigen community te gebruiken.

30-10-2013 17:59 pm · 0 comments