Dag van de Dialoog

17/10/2012

Dag van de Dialoog?

De Dag van de Dialoog kun je zien als een leuk en spontaan burgerinitiatief dat zich richt op het op uitnodigende wijze bevorderen van het vertrouwen tussen de beowners va nde stad door kennis met elkaar te maken op een onbevangen en onbevooroordeelde wijze. Onderzoek en persoonlijke ervaring leert dat door de dialoog respect voor en vertrouwen in elkaar ontstaat. Je voelt je gewaardeerd.

Werkwijze
Onder het genot van water, thee of koffie en vaak ook een hapje komen bewoners uit nijmegen samen en wisselen in groepen van zes tot acht personen, onbevangen en onbevooroordeeld, persoonlijke ervaringen, wensen en dromen uit aan de hand van een centraal thema. Deze gesprekken vinden plaats onder leiding van een getrainde gespreksleider in de dialoogmethodiek en duren maximaal 2,5 uur. Tijdens de DvdD worden geen plannen gemaakt en men gaat ook niet met elkaar in debat! Het doel van het gesprek wordt behaald als de deelnemers werkelijk naar elkaar geluisterd hebben.

Geschiedenis
Naar aanleiding van het heersende confronterende klimaat dat eind 2001 en begin 2002 in Nederland ontstond, werden ‘dialoogdagen’ in meer dan 50 steden georganiseerd. Veel organisaties nemen hier actief aan deel en laten daarmee zien maatschappelijk betrokken te zijn. In 2009 werd voor het eerst de Dag van de Dialoog in Nijmegen georganiseerd, vanuit de Waarmakerij. In de afgelopen jaren zijn er ruim 45 tafels georganiseerd waar ruim 300 mensen aan hebben deelgenomen.

Organisatie
De organisatie van de Dag van de Dialoog is in handen van een wisselende groep van meebouwers. De coördinatie is in handen van .

17/10/2012 2:36 am · 0 comments