welkom voor deelnemers + begeleider aan de dialoogtafel!

21-10-2014

gastvrouw of gastheer van een dialoogtafel?

De #gastheer en/of #gastvrouw is een belangrijke schakel in het slagen van de Dag van de Dialoog. Hij of zij heeft contact met de #organisator van de ruimte, tafel en stoelen (of is dat zelf), met de #begeleider van het dialooggesprek (of is dat zelf) en met de #deelnemers (en is dat mogelijk ook zelf).
De #gastheer en/of #gastvrouw verzorgt zijn/haar eigen registratie en communicatie met alle betrokkenen.

like on >>> www.facebook.com/nijmegenindialoog
join on >>> www.facebook.com.groups/nijmegenindialoog

en plaats je bericht/event met een vraag of oproep zoals
– wie wil deelnemen (plaats, datum, tijdstip) aan een dialoogtafel?
– welke organisator zoekt gastheer/gastvrouw voor regeldingen?
– welke begeleider (m/v) sluit aan bij mijn dialoogpartners?
en wacht op een reactie…

de Gastvrouw of  Gastheer
– wordt gevraagd door de organisator van een dialooggesprek
– of biedt zich aan op Linkedin om een organisator te ontlasten
– werft een begeleider (Racebook/Linkedin) of krijgt deze aangeboden
– voert overleg met organisator en/of begeleider over tafelthema
– werft deelnemers (m/v) in eigen netwerk of social media of
– krijgt deelnemers of doelgroep aangeboden vanuit de organisator
– (optie) gebruikt Facebook Event van Nijmegen in Dialoog
– herinnert deelnemers aan plaats en tijd van dialooggesprek
– ontvangt de deelnemers en begeleider aan de dialoogtafel
– zorgt of laat zorgen voor water, thee, koffie (maaltijd) etc
– (optie) laat zich verrassen door een aanbod van sponsor
– (optie) deelt de ervaring op Facebook, Linkedin of Twitter

uitnodigen van deelnemers
Nodig een gevarieerd gezelschap uit, bestaande uit mannen en vrouwen, jongeren en ouderen met verschillende (culturele) achtergronden, met of zonder een beperking. Denk aan bewoners uit de buurt, leerlingen van een school, de kapper, klanten of medewerkers van je bedrijf, de winkelier om de hoek, etc. etc. Of nodig een duidelijke doelgroep uit: collega’s, een mix met concurrenten, buren, partners, geïnteresseerden. Bedenk dat het interessant kan zijn om met mensen uit een ander deel van Nijmegen in dialoog te gaan. Hiervoor kan het jaarthema van Nederland in Dialoog – “meer doen voor je buurt” – of het jaarthema voor Nijmegen in Dialoog 2013 – “samen leven” – worden gebruikt, of een specifiek thema worden gekozen dat past bij de doelgroep aaan tafel.

Stem af met het aanbod van dialoogbegeleiders op LinkedIn Group Nijmegen in Dialoog. Nodig de deelnemers bij voorkeur uit binnen de Facebook Page Nijmegen in Dialoog: zo kan er een community ontstaan: Nijmegen In Dialoog. Informeer de genodigden over het doel van de dag en/of verwijs ze naar de www.nijmegenindialoog.nl Probeer mogelijk rekening te houden met hun persoonlijke wensen; het zijn jouw gasten! Medlt je aan bij Facebook Als je hulp nodig hebt bij het maken van een keuze kun je contact opnemen met , de Lokale Coördinator van Nederland in Dialoog, te bereiken op

Voorbereiding gespreksleiding
Zoek/vraag een gespreksleider die in staat is om het gesprek te leiden. Binnen Linkedin Group Nijmegen in Dialoog zijn zij op te roepen of presenteren zich zelf. Informeer hem/haar over de mogelijkheden.

Voorbereiding dialoogtafel op locatie
Zorg voor een prettige en vooral rustige locatie met een aangename temperatuur. Een mooi verzorgde tafel zorgt voor een goede stemming tijdens het gesprek. Steek een kaarsje aan.  Zorg zo mogelijk voor een hapje en een drankje of moedig een deelnemrr aan een sponsor in te schakelen of die rol op zich te nemen. Zodat de tafel tijdens het eerste lustrum heel feestelijk wordt. Of benader de plaatselijke Albert Heijn: dit concern is co-partner van Nederland in Dialoog en heeft haar motto “meer doen voor je buurt” aan de nationale cammpagne meegegeven. De vestiging van Albert Heijn op de Van Schvickhavenstraat is al ingelicht en wil graag faciliteren en op tijd whet aantal tafels weten in de buurt/wijk om deze winkel heen!

21-10-2014 0:00 am · 0 comments