10.11 Mantelzorg in Dialoog 2016

16-12-2015

Dag van de mantelzorg

Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo’n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan; is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.

mantelzorg (www.rtvof.nl)

Indien je niet aan een ´Mantelzorg in Dialoog´ mee wilt doen, maar wel een mantelzorger die gelegenheid vandaag wilt geven, biedt dan vooral vandaag die ondersteuning aan, zodat we heel veel mantelzorgers aan de Tafel van Mantelzorg kunnen verwelkomen!

16-12-2015 2:13 am · 0 comments