Meebouwers 2009-2011

29/10/2009

Natuurlijk helpen vele partijen en partners mee aan het welslagen van Nijmegen in Dialoog. Al deze hulp en initiatieven moeten uiteraard enigszins gecoördineerd, nagebeld en in actie gezet worden. Nijmegen in Dialoog kan hiervoor op een groep actieve meebouwers rekenen die hieronder worden voorgesteld:

André
Doen waar het om gaat, doen waar ik goed in ben en genieten! Sinds april 2011 ga ik als ZP-er door het leven. Ik heb de mensen en mogelijkheden om mij heen om bij veel verschillende mooie projecten en initiatieven betrokken te zijn. Ik werk samen met mensen die hun dromen naleven en passie hebben voor wat ze doen. Wat doe ik dan zoal? Ik organiseer projecten, sta aan de voet van nieuwe initiatieven, denk en bouw met je mee. De Waarmakerij is mijn uitvalsbasis. Een bijzondere plek waar ik met veel inspirerende mensen ideeën en dromen waar maak.


Jeroen
Na mijn studie vrijetijdsmanagement ben ik samen met twee anderen het bedrijf Bureau Anders gestart. Onze kracht en passie ligt in het bedenken en organiseren van creatieve sociaal-culturele projecten die zorgen voor een verbetering van de leefbaarheid in een woongebied. Voor Nijmegen in Dialoog nemen André en ik de projectleiding voor onze rekening. 

Nils
Nilsinfo@nijmegenindialoog.nl
Initiator van Nijmegen in Dialoog en verbind mensen en sociaal kapitaal waardoor dingen makkelijker lukken.
Ik ben manisch positief, raak regelmatig de kluts kwijt en merk dat heel veel wél kan als je op de juiste manier mensen en bronnen weet te verbinden. Ik heb mezelf beloofd niet meer te trekken aan dooie paarden en mijn energie te steken in waardevolle initiatieven en projecten die snel hun eigen energie geven.

Juul
Juulinfo@nijmegenindialoog.nl
Als ik zie dat mensen hun dromen en ideeën waarmaken, er helemaal voor gáán, word ik helemaal blij. Ook als mensen vrij en creatief samenwerken en zo het onmogelijke mogelijk maken. Daar help ik graag bij met mijn Waarmakerij. Soms is dat door gewoon koffie te zetten ;-)

Ellen
Elleninfo@nijmegenindialoog.nl
Als adviseur werk ik op het snijvlak van organisatie, communicatie en fotografie. Beelden zet ik in als instrument om organisatieveranderingen te ondersteunen. Nijmegen in Dialoog draagt voor mij bij aan een mooiere stad door de verrassende ontmoetingen, open gesprekken en nieuwe verbindingen. Kortom, redenen te over om nu weer bij de organisatie betrokken te zijn.

Katja

Katjainfo@nijmegenindialoog.nl
Ruim 15 jaar geleden kwam ik in Nijmegen wonen om Culturele en Maatschappelijke Vorming te studeren. In die jaren heb ik op vele manieren vele stukjes van de stad ontdekt en ben ik werkzaam (geweest) bij onder andere Diogenes, Doornroosje, Stichting Bosjuweel, Lux, De Affaire, 3voor12Arnhem-Nijmegen en Go Short International Short Film festival. Meehelpen, organiseren en betrokken zijn. En nu ben ik aan het meebouwen aan Nijmegen in Dialoog, bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe betrokken Nijmegenaren zijn!

Tamara
Tamarainfo@nijmegenindialoog.nl
Nijmegen in Dialoog is een beleving en beleving is mijn passie! Als eigenaar van de Markenier houd ik een spiegel voor hoe beleving, klantgerichtheid en service wordt ervaren om uiteindelijk de volgende belevenis nog krachtiger en waardevoller te maken. Tell me and I’ll forget, show me and I’ll remember, involve me and I’ll understand.

Simon
Vorig jaar ben ik in aanraking gekomen met de mensen achter het Huis van Overvloed, de Waarmakerij en diverse sociaal-culturele projecten. Deze projecten hebben veel indruk op mij gemaakt en mij ook geïnspireerd op diverse vlakken. Voor Nijmegen in Dialoog zal ik mij richten op de beelden voor het project.

Niels
Direct na mijn studie richtte ik Mokolo op, een onderneming gericht op grafisch ontwerp en webdesign. Als geboren Nijmegenaar geeft het mij voldoening om binnen mijn vakgebied bij te dragen aan regionale sociaal maatschappelijke projecten die mij inspireren. De mensen die ik afgelopen jaar heb leren kennen dankzij Nijmegen in Dialoog en het Huis van Overvloed zijn stuk voor stuk enthousiast, energiek en positief en hebben mij aangestoken met deze levenshouding!

 

 

 

Tom
Tom helpt mensen en organisaties met vernieuwen (innovatie management). Hij doet dit vanuit een jarenlange ervaring als ondernemer en een gedegen bedrijfskundige kennis. Hij daagt mensen en organisaties uit op zoek te gaan naar wie ze zijn, waar ze voor staan, wat hun dromen zijn, waar ze heen willen om vanuit daar keuzes te maken. Keuzes ten aanzien van welke klanten ze willen bedienen en vanuit welk aanbod. Natuurlijk zijn daarbij ook de organisatorische en financiële aspecten van groot belang.
Vanuit de bedrijfskunde (innovatie management) en zijn praktijkervaring beheerst hij de kunst van het stellen van de juiste vragen. Vanuit de dialectiek de kunst om vragen samen te beantwoorden.
Daarnaast is Tom initiatiefnemer en gespreksleider van diverse socratische gespreksgroepen, waaronder ‘de Agora’ in de Abdij Berne en socratische cafés in Nijmegen en Meerssen en is hij (mede) initiatiefnemer van Socratisch Café Nederland. Binnen dit kader verzorgt hij o.a. gespreksleidertrainingen en biedt hij ondersteuning bij het opstarten van nieuwe (socratische) gespreksgroepen.

 

 

Alice
Nijmegen in Dialoog is voor mij een feestje. Een ervaring hoe het kan zijn als mensen écht open durven zijn, geen meningen hoeven te verkondigen en gewoonweg benieuwd zijn naar elkaar. Dan gebeurt er iets moois wat van waarde is : écht contact, ontmoeting, inspiratie, vernieuwing en verbinding. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk mensen en organisaties enthousiast te maken en uit te nodigen om mee te doen. In het dagelijkse leven ben ik talentencoach en een talentscout voor de zorg. Wat bezielt jou is de vraag die ik het liefste stel. Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te begeleiden naar het antwoord hierop.

Jasper

Mieke

Matthijs

29/10/2009 10:50 am · 0 comments