Nijmegen in Dialoog, méér dan Dag of Week van de Dialoog

13-12-2015

Nijmegen in Dialoog is ontstaan door de realisatie op 5 november 2009 van de Dag van de Dialoog in Nijmegen. Anno 2016, 2 jaar voor het 2e lustrum, wil Nijmegen in Dialoog meer zijn dan enkel de lokale activiteiten tijdens de jaarlijkse campagne van Nederland in Dialoog, in 1e week van november. Ook in de overige weken van het jaar wil Nijmegen in Dialoog zich richten op de promotie van de dialoog

– van echte mensen en echte verhalen, die méér doen in je buurt
– als om de energie van ‘collective thinking’ te laten ervaren
– als educatie, om te leren luisteren en het genieten daarvan
– om je eigen gelijk op te geven en ruimte te bieden voor anders
– voor het opdoen van inspiratie, verbeeldingskracht, creativiteit
– als instrument tot het ervaren en integreren van empathie,
– als systeem van aandachtig luisteren en gerichte vragen stellen
– als warme/veilige setting voor het stellen van de juiste vraag
– ter verdieping van een persoonlijk en gezamenlijk leerproces,
– als vorm van educatie/entertainment met community dialogue
– als een transformerende brug tussen de frictie en de flow,
– ter verbreding van je grenzen over de zuivere waarheid,
– als medicijn tegen de opvatting dat gelijk het geluk brengt,
– in flow, met empowerment, in co-creatie, in inter-creatie
– in groei en transformatie door verbeeldingskracht
– om nieuwe inspirende en authentieke mensen te leren kennen
– voor de fun, want het is gewoon ook heel erg leuk!

Nijmegen in Dialoog zoekt met deze website en de ondersteuning van Facebook, LinkedIn en Twitter contact met mensen voor een community waarin de dialoog de voorkeur heeft boven discussie of debat. Nijmegen in Dialoog gelooft dat de reflectieve houding bij een dialoog uitsluitend een positieve werking heeft: de dialoog die de brug vormt tussen frictie en flow, de dialoog in het proces van co-creatie en flow.

lees het interessante artikel over flow op www.lifebuidling.nl

Na “zorg voor verbinding” in 2012 is in dit 1e lustrumjaar “samenwerken, samenleven” het lokale thema voor 2013. Dat sluit volgens mij goed aan bij het motto van Albert Heijn, een van de partners/sponsor van Nederland in Dialoog: “meer doen voor je buurt“. En dat zou ook”meer doen voor je straat” kunnen zijn, of juist “meer doen voor je wijk”. Meer voor doen elkaar! Een community vormen! Samen samen zijn: meer doen voor je buurt.

EXPERIMENT

In het 1e lustrumjaar (2013) is Nijmegen in Dialoog gestart met projecten waarin de missie tot uitdrukking komt. Met ‘Wijken in Dialoog’ zijn aan elke participerende dialoogtafel 2 bewoners uit van Lent, Centrum en Oost. Om zo van elkaar te horen en te leren wat “samenwerken en samenleven” betekent in jouw huis, met je partner, met je buren, binnen jouw straat, buurt, of wijk. Een variant daarop is ‘Partners in Dialoog’ voor stellen. Ook op wijkniveau zijn er projecten, zoals het project “Buren in Dialoog” Voor Nijmegen Oost en de 3 flats in Neerbosch Oost. En vul vooral met projecten die zinvol zijn en de diversiteit van onze maatschappij toont.
Doe je mee? Het is leuk, inspirerend, vernieuwend, innovatief, leerzaam, duurzaam en zéér verantwoord en in week 45 ook gratis! Onderzoek de 9 rollen en kies (meerdere dubbels zijn toegestaan) wat je aanspreekt, waarin je kunt participeren en waar je kwaliteiten aan bod komen binnen Nijmegen in Dialoog. Kijk daarna bij ‘Dialoogtafels’ en bij ‘Projecten’.

Doe je mee?

Toekomstbeeld: ik verwacht dat ‘de Dialoog’ voor mijn pensionering in het basispakket is opgenomen. De Dialoog als vitamine en medicijn, voor geestelijek vitaliteit. Ik steun dus Nijmegen in Dialoog, want in de dialoog ervaar ik welke kwaliteit het luisteren heeft. De dialoog brengt mij en velen anderen bij respect en begrip en de rijkdom van opkomende empathie. De dialoog wijst de weg naar de flow en naar samen samenzijn. De ‘collective thinking’ die vrij komt creëert de community in een tijdsgewricht waar burgerparticipatie, nabuurschap en mantelzorg noodzakelijk zijn.

Veel herkenning op deze site en een mooie dialoog gewenst.

Coördinator Nijmegen in Dialoog
Lokale Coördinator Nederland in Dialoog
Ontwikkelaar Trainer Coach EsSENSEs In Dialoog

13-12-2015 22:00 pm · 0 comments