nog 13 dagen… en dan gaat Nijmegen in Dialoog! Meedoen?

by on 23/10/2013 · 1 comment

in Actueel

In dialoog gaan? Waarom zou ik mee doen? Wat levert dat op?
Een dialooggesprek van 6-8 mensen, onder een deskundige begeleiding, geeft naast een bijzonder aangenaam en vredig gevoel, door het respect voor elkaar en de empathie die ontstaat bij oordeelloos luisteren, ook de positieve kick van ‘collective thinking’. De inspiratie die je voelt en de verbeeldingskracht over je eigen mogelijkheden worden gevoed door de energie van dit ‘çollective thinking’. Om die reden staat er ook op de poster van 2013 de slogan “Dialoog, een feest van halen en brengen”. Je ‘brengt’ in zo’n groep het respect voor de ander en je neemt er de inspiratie en verbeeldingskracht weer uit mee! En dat alles door de bereidheid in het delen van de persoonlijke ervaringen en de dromen tijdens het dialooggesprek. Geholpen door de verdiepende vragen. In dialoog gaan is dus positief zijn: je stelt je open en respectvol op en je leert er te luisteren. Als je daar niet aan toe bent, en nog graag verkeerd in de staat van discussie en debat en jij je (eigen) gelijk nog vaak moet halen, kun je er beter nog niet mee te doen. En wachten tot volgend jaar. Tenzij je juist in dit patroon verandering wilt brengen. en je open wilt staan voor ‘de wereld’ om je heen. ‘Collective thinking’: tijdens de nationale campagen Nederland in Dialoog in week 45 is het dialooggesprek gratis!

Indien je naast #deelnemer (je investeert dan circa 3 uur in een gesprek ) ook “”begeleider van een dialoogtafel wilt zijn, krijg je van Nijmegen in Dialoog een gratis training aangeboden. De eerste wordt gegeven op 28 oktober, ‘s avonds in de Waarmakerij. Deze investering is ook circa 3 uur. Voor samen 6 uur investering heb je daarmee een mooie ‘communicatietool’ geleerd, die je kunt toepassen binnen je contacten en relaties in privé en de zakelijke wereld.

Waarom zou je mee doen? Bijvoorbeeld om tijdens dit 1e lustrum van Nijmegen in Dialoog je eigen dialoogtafel te organiseren rond jouw thema, waar jij meer over wilt delen en meer over wilt weten. Nijmegen in Dialoog heeft voor 2013 al een algemeen jaarthema gekozen: “samenwerken, samenleven”. En rond jouw tafel zou je dan kunnen spreken over aspecten die voor ‘samenwerken, samenleven’ van belang zijn en je tafel ook die naam geven! Als bijdrage aan het 1e lustrum van de Dag van de Dialoog. Voor welke dialoogtafel wil jij uitgenodigd worden? Voor welke dialoogtafel nodig jij graag een #deelnemer uit? Voorbeelden: de Tafel van Veiligheid, de Tafel van Erkenning, de Tafel van Waardering, Tafel van Gelijkwaardigheid etc. Aan die dialoogtafel praat je dan, met een getrainde begeleier over a) de ervaringen die je daar mee hebt b) de dromen die je daarin zou wilen leven en c) de acties die nodig zijn die droom meer werkelijkheid te laten worden. Daarom doe je mee!

23/10/2013 1:33 am · 1 comment

{ 1 comment… read it below or add one }

Sanne oktober 27, 2013 om 13:33

Beste organisatoren,

ik zou graag een keer willen meedoen als gastvrouw gedurende de week van de dialoog. Hoe kom ik in contact met een coordinator?

Met vriendelijke groet,

Sanne Toonen
0634150688

Beantwoorden

Leave a Comment

Previous post:

Next post: