11.11 Partners in Dialoog 2016

13-12-2015

Nijmegen in Dialoog | Partners in Dialoog – Buren in Dialoog

Tijdens de Week van de Dialoog in 2016 viert ‘Nijmegen in Dialoog’ de 8e deelname aan de landelijke campagne voor de Dag en de Week van de Dialoog. Die vond haar oorsprong op 5 november 2009 in de Waarmakerij aan de Tooropstraat door een ‘durf te vragen’ initiatief. Naast deze traditionele Dag van de Dialoog op 5 november 2016 zijn er tijdens de Week van de Dialoog (week 45) speciale projecten voor speciale doelgroepen.

Voor het ‘Nijmegen Oost in Dialoog ‘ zijn we op zoek naar Koppels Stellen of Partners voor de bijeenkomst ‘Partners in Dialoog’. Bij Partners in Dialoog kom je met je eigen partner (niemand controleert dat) aan tafel, met nog 2 stellen. Een leuk alternatief is een combi van Partners uit de wijken Lent, Centrum en Oost, één stel uit elke wijk. Dat kan ook een gelegenheidstel zijn. Bij de 3e optie laten we de partners los en is iedereen welkom, mits je Buren bent van elkaar: Buren in Dialoog.

Een dialoogbegeleider (m/v) brengt jullie in gesprek aan de hand van het stedelijke jaarthema tijdens de nationale campagne van Nederland in Dialoog. In 2015 was dat thema ‘veranderen door communiceren”.

Samenwerken, samenleven. Wat betekent dat voor jou? In de drie opvolgende rondes vertel je over je ervaringen, dromen en acties rond “samenwerken/samenleven”. Hoe doe jij dat met je partner? Wanneer voel je daarin de flow? En als het nu vaak frictie is: in welke droom zie jij dan wel die flow ontstaan? Spreek hierover, zonder dat je in de rede wordt gevallen, en luister vooral ook naar de andere 5 aan tafel.

Laat je inspireren door hetgeen waar je naar luistert, zowel van je eigen partner als de andere vier. Het is heel verrijkend, dit ‘actief luisteren’ naar de ander. Want door deze setting komt er ruimte voor respect, empathie, acceptatie en affectiviteit. Energie die verschuift van het hoofd (vol onderscheid) naar het hart (vol heelheid). Begrijpen, interpreteren en evalueren wat de ander zegt. Door stil te staan bij de juiste vraag voor de ander wordt het antwoord ook wonderschoon, vol inspiratie en authenticiteit. Harmonie aan tafel. En wie wil dat niet?

De beste manier om relaties te verbeteren of te zuiveren is om actief te luisteren naar elkaar. In de dialoog leer je dat.

Van 5 t/m 12 november zijn alle dialooggesprekken via Nijmegen in Dialoog gratis. Dus pak die kans en organiseer een tafel of neem deel door de uitnodiging van een ander. Kijk op www.nijmegenindialoog.nl hoe je dat aanpakt.
Geef je Lief een kado en laat hem/haar in een dialooggesprek een partner zien die een antwoord geeft op alle vragen zonder daarbij in discussie of debat te gaan.

Voor meer informatie, bel met :

Nijmegen in Dialoog ^ Partners in Dialoog ^ EsSENSEs in Dialoog

13-12-2015 21:19 pm · 0 comments